Patlıcanlı Tirit tarifi (Konya)

Konya'nın yöresel tatlarından Patlıcanlı Tirit tarifi, Mutfağım programında...

25.12.2012
Malzemeler:
½  kg. dana kıyma
6 adet sivri biber
5 adet patlıcan
4 adet Domates
1½ adet tandır ekmeği
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı sumak
 
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur , küp küp doğranır ve tuzlu suya atılır. Sivri biberler  temizlenerek dilimlenir. Yarım kilo dana kıyma salçayla kavrulur, soğanı ve biberleri eklenir. Tavaya domatesler de atılır. Acı suları çıkan  patlıcanlar süzülür ve tavaya ilave edilir. Patlıcan tiridine sıcak suyu dökülür.
 
Küçük karelere bölünen tandır ekmeği tavada eritilen tereyağına atılır ve yumuşatılır. Ekmekler yuvarlak geniş bir tabağa koyulur. Patlıcan tiridi tereyağlı tandır ekmeklerinin üzerinde servis edilir. Servis tabağını üzeri maydanozlarla süslenir.
 

  • Bu haber 224046 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar