Kuruyemişli Kurabiye tarifi

Konya'nın yöresel tatlarından Kuruyemişli Kurabiye tarifi, Mutfağım programında...

10.12.2012
Malzemeler:
500 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
 
İçi için;
2 adet elma
3 adet kuru incir
3 adet kuru kayısı
1 tutam kuru üzüm
1 su bardağı şeker
2 çay kaşığı tarçın
 
Üzeri için;
1 kase fındık kırığı
1 yumurta akı
Pekmez
 
Yapılışı:
Yarım kilo tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
 
İçi için; Kabukları soyulan 2 adet elma rendelenir. İncirler, kayısılar küçük küçük doğranır. Rendelenmiş elmalar  kuru yemişlerle birlikte ayrı br tencereye alınır. Üzerine  1 su bardağı şeker eklenir ve pişirilir. Suyunu çekince 2 çay kaiığı tarçın serpilir ve  ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
 
Kurabiye hamurundan bezeler koğartılır ve avuç  içinde açılarak iç yerleştirilir. kapatılıp avuç içinde yuvarlatılır. Önce yumurta akına sonra da fındığa bulanarak tepsiye dizilir. Ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pekmez gezdirilir.
 
Kuruyemişli Kurabiye servise hazırdır.
 

  • Bu haber 249480 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar