Karın Dolması tarifi

Adana'nın yöresel tatlarından Karın Dolması tarifi, Mutfağım programında...

14.01.2013
Malzemeler:
1 kilo işkembe
300 gram kıyma
½ kilo soğan
½ kilo pirinç
1 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
½ bardak sıvı yağ
 
Yapılışı:
Yarım kilo soğan ince ince kıyılır. Yarım kilo da pirinç yıkanarak suyu süzülür. Kıyma ve soğanlar bir kapta buluşurken üzerlerine 1 bağ maydanoz doğranır. 1 tatlı kaşığı pul biber ekilen karışıma pirinç eklenir. Karabiber ve kimyon da eklenen iç harç yoğurulur. Kare kare kesilen işkembe parçalarının üzerine yoğrulan harçtan koyularak kenarları düzgünce dikilir. Pişmeye hazır hale gelen dolmalar su ve 1 tatlı kaşığı biber salçası koyulan düdüklü tencerede iyice haşlanır. Pişen dolmalar yan yana fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılan fırına atılarak kızartılır.
 
Karın Dolması sunuma hazırdır.
 

 

  • Bu haber 86427 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar