El Açması Pazılı Börek tarifi

Rize'nin yöresel tatlarından El Açması Pazılı Börek tarifi, Mutfağım programında...

28.02.2013
Malzemeler:
500 gram kıyma
2 bağ pazı
3 adet soğan
1 ½ tatlı kaşığı salça
1 kaşık tereyağı
Sosu için:
4 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
Hamuru için:
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Yaş maya tuzlu suda eritilir. Mayanın üzerine un, tuz ve su eklenerek yoğurulur. Hamur istenen kıvama gelince kesilerek bezelere bölünür. Kesilen bezeler yağlanıp yuvarlanarak açılmak üzere hazırlanır. Yağlanan bezeler mayalanması için kenara alınır. Üç adet soğan küp küp doğranır ve kavurulur. Yarım kilo kıymada soğanlarla buluşturulup kavurulmaya başlanır. Kavrulan malzemelere bir buçuk tatlı kaşığı da salça eklenir. İki bağ pazı ince ince kıyılır ve kavrulan malzemelere katılarak karıştırılır. Böreğin iç malzemeleri kavrulduktan sonra soğuması için bekletilir. Dinlenen bezeler, incecik açılarak yufka haline getirilir. İlk yufka tepsiye serilir ve üzerine dört yumurta yoğurt, süt ve sıvı yağ koyduğumuz sos sürülür. Altı kat yufka aralarına sos sürülerek tepside üst üste koyulur. Böreğin iç harcı yufkanın üzerine dökülür. Açılan altı kat yufka da soslanarak üst üste koyulur. Böreğin en üstü de soslanır ve kare kare dilimlenir. Eritilen tereyağı böreğin üzerine dökülerek yayılır. Fırında pişirilir.
 
El açması pazılı börek sunuma hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 486243 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar